Pages

Tuesday 12 March 2013

Iesildīšanās: Velo

Šis ieraksts nav veltīts ne apģērba, ne apaviem. Esmu jūs brīdinājusi.



Nākot pavasarim, man parādās daudzas jaunas apņemšanās. Kā pirmā laikam jāmin šis blogs. Kā otrā - kārtējā diēta, no kuras es droši vien noraušos jau pēc kādas nedēļas (Atkinsa kungs, aizliedzot man ēst visus graudaugus, jums taču bija jāsaprot, ka es nespēšu izturēt). Trešā - es gribēju sākt skriet, bet ceturtā - beidzot pārkrāsot savu fiksīti. Šobrīd viņš ir zilā krāsā, mazliet apdrupis, bet vasarā viņam tiks piemontēts groziņš, zvaniņš un Auseklītis būs sarkanā krāsā ar baltiem latviešu rakstiem.

Apgalvosiet, ka braucot ar velosipēdu nav iespējams izskatīties lieliski? Nepareizi. Zem svārkiem iespējams pavilkt šortus, ja neesi tik drosmīga kā daža laba aktrise, savukārt velosipēdu stils ir pārliecinoši ieņēmis vietu modernajā domāšanā.

Kad apciemoju Amsterdamu, es burtiski iemīlējos velosipēdu novietnēs. Tikpat stilīgas (bet ar krietni mazāku velosipēdu skaitu) atrodamas arī Tartu vecpilsētā, mūzikas ielā. Bet stilīgākie velosipēdisti laikam atrodami Kopenhāgenā (piedodiet, eiropieši, bet dāņu puiši ir visglītākie šajā kontinentā un apvienojumā ar lielisku stila izjūtu viņi nostumj malā pat britus un viņu piemīlīgo akcentu). Kopenhāgena, zaļā pilsēta, kur ātrāk no punkta a līdz b var nonākt ar velosipēdu, nekā sabiedrisko transportu, ir īstā vieta, kur iečekot velosipēdu modi. Bet, ja šajā pavasara brīvdienās Dāniju neesi ieplānojusi apciemot, šeit ir neliela deva iedvesmas:





Laimīgu braukšanu! Tiksimies Rīga ielās. Un varbūt es pat būšu nokrāsojusi savu fiksīti. 



2 comments:

  1. You made me remember mt first travel to Holland! There, I saw some oretty elegant women on the bike with hight heels and I was amazed! Good pics!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually, my inspiration to write about bicycle style came from my trips to the Netherlands and Denmark, because people there actually knows, that you do not need to dress messy when you are riding your bike.

      Delete